ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΝΕΚΑΚΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Ο Γιώργος είναι 28 ετών και γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κολυμβάρι Χανίων. Το εστιατόριο «Argentina» που διατηρεί στο Κολυμβάρι Χανίων είναι οικογενειακή επιχείρηση. Οι γονείς του, μάγειρες στο επάγγελμα, αποφάσισαν να ανοίξουν το εστιατόριο, το 1986. Σήμερα, την επιχείρηση την διευθύνει ο Γιώργος. Ο Γιώργος από τότε που θυμάται τον εαυτό του, έχει αναμνήσεις από το εστιατόριο. Περνούσε ατελείωτες ώρες εκεί, με τις αδελφές του. Ο Γιώργος ξεκίνησε να δουλεύει από πολύ μικρή ηλικία, ώστε να παίρνει παγωτό με τα δικά του χρήματα. Το πρώτο φαγητό που έφτιαξε (σε ηλικία 9 ετών) ήταν κρεατόσουπα, την οποία έκαψε, επειδή παράλληλα έβλεπε την ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής». Από 9 ετών, ήξερε ότι ήθελε να γίνει μάγειρας. Μετά τη θητεία του στο στρατό, πήγε για σπουδές σε ιδιωτική σχολή μαγειρικής και ξεκίνησε πρακτική στην Ελούντα για δυο σεζόν. Έπειτα, γύρισε στην Αθήνα για τα επόμενα τρία χρόνια και δούλεψε σε διάφορα μαγαζιά, μεταξύ των οποίων τα εστιατόρια «Hytra» και «Dalliance». Το 2016 πήγε για 6 μήνες στο Ρέντινγκ της Αγγλίας και δούλεψε στο εστιατόριο «L’Ortolan». Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, γύρισε στο μαγαζί του στα Χανιά, όπου και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. Η μαγειρική για εκείνον είναι τα πάντα. Την αίτηση συμμετοχής του στο GoC, την έκανε η σύντροφός του, για να του κάνει έκπληξη. Με την σύντροφό του είναι μαζί 2,5 χρόνια. Ως πρότυπο σεφ και μέντορα του έχει τον πατέρα του. Εκείνος τον βοήθησε να αγαπήσει την μαγειρική και του έδειξε τον δρόμο. Αν κερδίσει το GoC, θα αφιέρωνε τη νίκη του σε εκείνον. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως αυθόρμητο, νευρικό, ψύχραιμο και ομαδικό. 

Ο σεφ μας ‘ Γιώργος καπενεκακης’
 
Δηλώνει ταπεινά απλός “μάγειρας” αλλά η πορεία του, αν και νεαρός σε ηλικία, δείχνει ότι έχει όλη την εμπειρία για να στηρίξει τον τίτλο που του προσδίδεται.
Το μαγειρικό του ταξίδι ξεκινάει σαφέστατα από πολύ μικρή ηλικία. Μεγάλωσε με μυρωδιές και γεύσεις από την κρητική κουζίνα της “Argentina” , και γρήγορα έδειξε ποια θα ήταν η κατεύθυνση του. Με αυτή τη μικρή, λόγω ηλικίας, αλλά πιο σημαντική εμπειρία που κουβαλούσε από παιδί ξεκινά να φοιτά ως μάγειρας σε μεγάλη σχολή μαγειρικής ( le monde) στην Αθήνα.
Ένα all day bar στο Χολαργό είναι ο πρώτος επαγγελματικός σταθμός, έπειτα συνεχίζει με την πρακτική του άσκηση σε 5* ξενοδοχείο στην Ελούντα το “elounda mare” . Αμέσως μετά ξεκινά να εργάζεται σε διακεκριμένα παγκοσμίως εστιατόρια όπως η “hytra” στην Ελλάδα και εν συνεχεία το γαλλικό “l’ortolan στο Reading της Αγγλίας. 
Σύντομα θα νοσταλγήσει την αφετηρία, και γυρίζοντας στην ” Argentina” θα αποκτήσει με δικές του συνταγές 3 βραβεία ” ελληνικής κουζίνας” 2017-2018-2019 από το περιοδικό Αθηνόραμα.
Ένα από τα τελευταία επιτεύγματα του είναι η συμμετοχή του στο μαγειρικό διαγωνισμό του “Αnt1” “game of the chef’s” όπου και διέπρεψε.

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ο Γιώργος Καπενέκης με δικές του συνταγές κέρδισε 3 βραβεία ” ελληνικής κουζίνας” 2017-2018-2019 από το περιοδικό Αθηνόραμα.
Ένα από τα τελευταία επιτεύγματα του είναι η συμμετοχή του στο μαγειρικό διαγωνισμό του “Αnt1” “game of the chef’s” όπου και διέπρεψε.